Saraycık Eğitim Kampüsü Okul Vaziyet Planları
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
Class information
Proje Türü Eğitim Yapıları
İşveren Ankara Valiliği Yatırım İzleme Ve Ķoordinasyon Başkanlığı
Yer Ankara/ Sincan
Kullanım Alanı 9335,49m2
Proje Tarihi 2018
Class detail

Vaziyet:
Sincan Eğitim Kampüsü Ankara şehir merkezine yaklaşık  40 km uzaklıkta olup Sincan merkezine ise 10 km mesafededir. Proje alanı bir dönüşüm alanıdır. Mevcut gecekondular yıkılmakta ve proje alanının doğusuna Toki konutları yapılmaktadır. İlçe Saraycık Mahallesi yönünde büyümektedir. Bu doğrultuda, temel düşünce eğitim kampüsünün bir yaşam alanı oluşturacak şekilde mahallenin gelişimine öncülük etmesidir.
Yoğun istinad duvarları görmemek ve yoğun bina algısını hafifletmek için bu kot farklılıklarında düzenleme yapılmıştır. En düşük kot farkı olan 12 m, eğitim yapılarına hizmet eden bir sosyal donatı olarak tasarlanmış ve bu sosyal donatı kütlesi toprak altında çözümlenmiştir. Bu blok tek cepheli olmasına rağmen içinde daha büyük hacimleri barındırdığı için tüm hacimler ışık alacak şekilde çözümlenmiştir. Sosyal baza içerisinde strüktürel anlamda geniş açıklıklar geçilmesini gerektiren sığınak, spor salonu, kütüphane, yemekhane gibi programlar yer almaktadır. Sosyal bazanın çatısı ise spor donatılarına ayrılmıştır

Okul:       
Her okulun kendine ait, özel bir açık alanı bulunmakta ve bu alan bir üst örtü ile çevrelenmektedir.Bu örtü kullanıcısına çok amaçlı kullanım alanları oluşturmakta, aynı zamanda da her okulun kendi özel alanını yaratarak doğal bir çeper oluşumunu sağlamaktadır. Plan yerleşimlerinde maksimum gün ışığı kullanarak dolaşım orta alana alınırken derslikler çeperlerde konumlandırılmış, özellikle güney cepheye yönlenme sağlanmıştır.Gün ışığı kullanımı ve enerji verimliliği açısından dersliklerin yerleşimine önem verilmiştir. Orta alanda oluşturulan dolaşım alanları ise hem kütlede kendini okutmakta, hem de farklı galeri boşlukları ile iç dolaşıma zenginlik katmakta, kullanım açısından ferah mekanlar sunmaktadır. İç avluya  bakan cephelerdeki çıkmalar ise öğrencilere toplanma imkanı sağlayacak kapalı teneffüs alanları olarak mekanlaşmıştır.